Saturday, 3 August 2019

Vierackers


2 Augustus 2019

Anne vermaakt zich weer bij de Vierackers onder leiding van Liesbeth en Annelies deze keer en deze huisvrouw bereid alvast wat lekkers voor het avondeten.

Kalkoenfilets. Al eens gegeten? Gewoon doen.

Wij leerden het al kennen in ons toen tweede Vaderland Portugal. De smaak komt heel dicht bij kip.

Anne is niet echt fit vertrokken, dus wil ik straks tijd voor hem hebben en dan niet veel hoeven te doen met eten-koken. Wat een zorgen heeft dit mens? Dat valt mee, meer zorgen om/voor Anne.

Eens, vroeger, had hij astma en niet een beetje ook. We gingen door een diep dal. Homeopathie en de Longarts hebben hem weer op weg geholpen en zelf bedacht Anne: 
“We gaan naar een warm land”.


We hadden al een caravan met groot open-dak. Rechtop staan was onmogelijk maar als trekker? Ideaal.
 
Wat we onderweg allemaal beleefden? Ik heb daar al boekdelen over geschreven, maar door die reis en de ongemakken ontdekte Anne, dat hij tot veel meer in staat was, dan dat ie durfde hopen.

We gingen voor 6 weken, dat was de eerste keren erg lang, ik verging van de heimwee. 

Anne voelde zich goed in dat warme landje met z’n vriendelijke bewoners.

Daar hebben we kalkoen leren eten. Daar kon je in die tijd voor een paar centen uit eten gaan. Het was wel wennen, want warm eten werd vaak ‘s avonds laat gedaan. Wij hadden het gevoel, dat we voor het naar bed toegaan eerst wel een uurtje moesten gaan lopen.

Maar al doende leert men, of heet het wennen?

Uit eten-gaan deden we zelden vanwege het late tijdstip, maar kalkoenvlees kopen was een optie. Snel klaar en super-lekker.

Nu hoop ik maar, dat mijn Anne een goeie tijd doormaakt met z’n vriendinnen en vrienden, dan is deze vrouw ook weer rustig en zal hem liefdevol ontvangen.

Geduld is een schone zaak. In ieder geval ben ik er klaar voor...

FRAN

No comments:

Post a Comment